Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Klaaswaal

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Klaaswaal vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u risicoloos en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u praktische details ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1800 en €9500, incl. montage.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHoeksche Waard | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3286
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Klaaswaal april 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.300 of meer.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Klaaswaal. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.650 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.350 – €8.900€3.050 – €5.3005 uur
Twee bochten€6.300 – €11.500€4.100 – €7.000Hele dag
Wenteltrap€7.500 – €12.300€4.700 – €9.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Klaaswaal.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Klaaswaal is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 55% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-klaaswaal-3286

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Klaaswaal voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief montage. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften kosten al gauw €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hoeksche Waard. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent verkent of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een systeem laten monteren die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct aanmelden voor de WMO? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mailadres: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Klaaswaal vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Klaaswaal.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met goede leveranciers van trapliften in Klaaswaal.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse erkende traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers beloven een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit enkele bekende ontwikkelaars Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe, Extrema. Bekende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Klaaswaal al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa & Extrema verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Klaaswaal is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Klaaswaal verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans schommelt dat tussen de 115 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie