Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Strijensas

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Strijensas vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina leest u praktische details omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hoeksche Waard.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1750 & €9100, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Hoeksche Waard | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3292
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Strijensas mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Vaak zijn er extra kosten voor extra opties als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.400 inclusief installatie.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Strijensas. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.650 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.650 – €8.700€2.550 – €5.5004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €10.100€4.150 – €7.400Eén dag
Draaiende trap€7.800 – €13.000€4.500 – €10.8006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Strijensas.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Strijensas kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-strijensas-3292

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Strijensas voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hoeksche Waard. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer weten of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Strijensas vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een professionele adviseur kan u geschikte mogelijkheden laten zien en geeft aan welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Veel winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook leveren in Strijensas.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Strijensas.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken garanderen een korte installatietijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal grote producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator, Triwa. Bekende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Strijensas binnen een paar weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare en RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Strijensas is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Strijensas hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 110 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie